Το οδοντικό εμφύτευμα

Η διαδικασία τοποθέτησης – εμφύτευσης μίας τεχνητής “ρίζας” μέσα στο οστό της γνάθου προκειμένου να αναπληρωθεί η ρίζα ενός κατεστραμμένου δοντιού που έγινε εξαγωγή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε αυτή μία τεχνική εργασία (θήκη – σύνδεσμος ακριβείας) αποτελεί το εμφύτευμα.
Η τεχνητή αυτή ρίζα, η οποία, οστεοενσωματώνεταιΕμφύτευμα Δοντιών, όπως λέγεται στην ιατρική ορολογία, ονομάζεται οδοντικό εμφύτευμα. Η κατασκευή της γίνεται από το υλικό τιτάνιο, το οποίο, επιτρέπει την αναπλήρωση ενός φυσικού δοντιού που εξάγεται ή δεν υπάρχει στο στόμα με ένα τεχνητό απόλυτα συμβατό με τους βιολογικούς ιστούς.
Η χρήση των εμφυτευμάτων στην οδοντιατρική επεκτείνεται πλέον σε περισσότερα από ένα δόντια που μπορούν να συμπληρωθούν στο στόμα, στην κατασκευή γεφυρών επάνω σε εμφυτεύματα και στην τοποθέτηση τεχνητών οδοντοστοιχιών επάνω σε εμφυτεύματα με άριστα αποτελέσματατα.
Η διαρκεία ζωής των εμφυτευμάτων ήταν κάποτε ένα ερωτηματικό, σήμερα όμως ξέρουμε ότι τα εμφυτεύματα μένουν πολλά χρόνια στο στόμα με την κατάλληλη φροντίδα.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών