Αισθητικά σφραγίσματα – Λευκά – Σύνθετη Ρητίνη

Αισθητική Οδοντιατρική

Λεύκανση
  
Η “σύγχρονη οδοντιατρική” είναι επίσης αισθητική οδοντιατρική και τα σφραγίσματα χτίζονται λευκά κι έτσι που με ‘γυμνό μάτι’ τουλάχιστον δεν διακρίνεται το σφράγισμα από το δόντι.
Η σύνθετη ρητίνη είναι το υλικό των λευκών σφραγισμάτων ή αισθητικών εμφράξεων από σύνθετη ρητίνη στην ιατρική ορολογία, η χρήση του οποίου αρχικά αφορούσε τα πρόσθια (μπροστινά) δόντια, όπου και η αισθητική πάντα προήχε.
Σήμερα, η εξέλιξη στην οδοντιατρική και στις ιδιότητες της συνθέτου ρητίνης επιτρέπει στον οδοντίατρο να μπορεί να έχει μια πληθώρα εφαρμογών.
Τα λευκά σφραγίσματα δεν είναι πλέον μόνο για τα πρόσθια αλλά και για τα πίσω δόντια. Τα αντιαισθητικά μαύρα σφραγίσματα αμαλγάματος δίνουν τη θέση τους στις εμφράξεις με σύνθετη ρητίνη, όπου η διάκριση πλέον μεταξύ δοντιού και σφραγίσματος δεν είναι εύκολα ορατή ούτε κι από τον ειδικό.
Η σύνθετη ρητίνη εξελίσσεται ακόμη περισσότερο κι έτσι χρησιμοποιείται για ‘λιφτινγκ’ δοντιών , χτίσιμο σπασμένων δοντιών, αλλαγή του χρώματος και του σχήματος με όψεις, και σε διόρθωση αυχενικών διαβρώσεων (εμφράξεις της περιοχής της ρίζας των δοντιών).
Η σύνθετη ρητίνη, διαδίδεται ευρέως και έτσι, το κόστος των λευκών σφραγισμάτων στην οδοντιατρική του σήμερα είναι μικρό στις απλές περιπτώσεις όπως π.χ μικρές εμφράξεις οπισθίων δοντιών ή εμφράξεις στα μπροστινά και παραμένει υψηλό μόνο σε σύνθετες θεραπείες όπως π.χ. στις όψεις προσθίων με σύνθετη ρητίνη ή στο ΄λιφτινγκ’ δοντιών.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών