Θεραπεία ουλίτιδας

Στοματική Υγιεινή

 

 

 

 

 

 

Η ουλίτιδα είναι η νόσος των ούλων η οποία χαρακτηρίζεται από αιμορραγία, ερυθρότητα του βλεννογόνου, κακοσμία και αναλόγως του βαθμού μικρή ή μεγαλύτερη διόγκωση των ούλων ή και πρήξιμο.
Η ουλίτιδα είναι η πιο συνηθισμένη νόσος του στόματος στο γενικό πληθυσμό και κάνει την εμφάνιση πολύ συχνά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του παιδιού.
Η κυριότερη αιτία της νόσου είναι η οδοντική μικροβιακή πλάκα, η απομάκρυνση της οποίας αποτελεί τον πολύ γνωστό μας καθαρισμό των δοντιών.
Η θεραπεία της ουλίτιδας συνήθως δεν απαιτεί περισσότερο από μία απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο μία φορά το χρόνο ή μία φορά το εξάμηνο, και γίνεται στη σύγχρονη οδοντιατρική ανώδυνα με τη χρήση συσκευής υπερήχων.
Η θεραπεία της ουλίτιδας αποτελεί την πιο απλή οδοντιατρική πράξη, ωστόσο, ορισμένες σοβαρότερες περιπτώσεις π.χ. έντονης αυτόματης αιμορραγίας των ούλων, πρέπει να τονίσουμε, ότι απαιτούν ιδιαίτερη εφαγρύπνιση, γιατί ίσως να υποκρύπτουν σοβαρότερες αιτίες που την προκαλούν όπως διαβήτης, κύηση , ορμόνες εφηβείας αλλά και σοβαρά ιατρικά προβλήματα υγείας, των οποίων, οι εκδηλώσεις στο στόμα αποτελούν την πρώτη υποψία για τη διάγνωση τους.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών