Λευκανση δοντιών

Λεύκανση με νάρθηκες - σπίτι
Η μέθοδος της λεύκανσης των δοντιών με τα ‘ειδικά’ μασελάκια γίνεται με τη συνεργασία του ασθενή και υπό την καθοδήγηση, παρακολούθηση και επίβλεψη του οδοντιάτρου.
Η κατασκευή των ναρθηκών (μασελάκια) γίνεται από τον οδοντοτεχνίτη και μετά από αποτύπωμα που λαμβάνεται από τον ασθενή στο οδοντιατρείο.
Η εφαρμογή του λευκαντικού τζελ -επί των δοντιών- με τους ειδικούς νάρθηκες ( μασελάκια ) πραγματοποιείται ή σε 4 φορές της μισής ώρας στο ιατρείο ή για ένα διάστημα περίπου 8-10 ημερών στο σπίτι. Ο χρόνος εφαρμογής μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες και ανάγκες του ασθενή.
Αυτή η μέθοδος είναι πολύ ασφαλής για τα δόντια αφού είναι πλήρως ελεγχόμενη και έτσι αποφεύγονται ευαισθησίες και μόνιμες βλάβες, που μπορεί να προκληθούν από άλλες ‘γρήγορες’ μεθόδους.
Η απελευθέρωση του λευκαντικού (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) στο εσωτερικό του δοντιού απομακρύνει σταδιακά δυσχρωμίες που οφείλονται σε συσσώρευση χρωστικών από το κάπνισμα, την κατανάλωση καφείνης, κόκκινου κρασιού, κ.τ.λ., αλλά και σε εκ γενετής, φαρμακολογικούς και τραυματικούς παράγοντες. Ακόμη και σε περιπτώσεις φθορίασης όπως και σε περιπτώσεις κηλίδωσης των δοντιών από τετρακυκλίνη έχουμε πολύ καλή απόδοση.
Σήμερα, η μέθοδος λεύκανσης των δοντιών με ειδικούς ατομικούς νάρθηκες είναι εκλογής γιατί είναι ακίνδυνη, έχει πολύ καλή απόδοση, και αποτέλεσμα που διαρκεί σε βάθος χρόνου.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών