Λεύκανση … για πάντα, με τη σωστή, Διατροφή

Οι διατροφικές μας συνήθειες δεν επηρεάζουν μόνο τα καρδιακά νοσήματα, αλλά και την υγεία των δοντιών μας. Ολοένα δε και περισσότερο τονίζεται ο ρόλος της σωστής διατροφής και στη διάρκεια του αποτελέσματος της λεύκανσης των δοντιών.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τροφές όπως τα μήλα, τα καρότα, το σέλινο, το κουνουπίδι, τα πράσινα φασόλια βοηθούν στον αυτοκαθαρισμό των δοντιών και τη διατήρηση επί μακρότερον του αποτελέσματος της λεύκανσης. Η κατανάλωση τους επίσης αυξάνει την έκκριση σιέλου και τη διατήρηση του pH του στόματος σε επίπεδα που εξουδετερώνουν τη δράση των βακτηρίων. Επίσης ορισμένα γαλακτομικά προιόντα όπως το τυρί βοηθούν τα δόντια να παραμένουν λευκά. Μάλλον λόγω των υψηλών επιπέδων ασβεστίου.
Αν δεν θέλετε λοιπόν να χρειαστεί χορήγηση επαναληπτικής δόσης για τη διατήρηση του αποτελέσματος της λεύκανσης τροποποιήστε τις διατροφικές σας συνήθειες, και αποφύγετε την κατανάλωση ποτών(καφές, κρασί, τσάυ, αναψυκτικά) και τροφών (π.χ κόκκινες σάλτσες) που βάφουν τα δόντια και φυσικά περιορίστε το κάπνισμα.
Άλλωστε η υιοθέτηση σωστών συνηθειών διατροφής βοηθά και στην πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας και της γενικότερης υγείας του στόματος.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών