Οδοντοστοιχίες και γέφυρες

Η διόρθωση μερικών ή εκτεταμένων οδοντικών ‘ανωμαλίων’ και η αναπληρωση των δοντιών στο φραγμό που έχουν χαθει από τη τερηδόνα ή την περιοδοντίτιδα είναι εφικτή είτε με “γέφυρες από πορσελάνη” είτε με την τοποθέτηση τεχνητών “οδοντοστοιχιών” αποτελούμενες από ξένα δόντια.
Τα δόντια στις γέφυρες από οδοντική πορσελάνη μπορούν να απομιμούνται με άριστο τρόπο τα ‘φυσικά’ δόντια και με τρόπο που αποδίδουν ‘υψηλή’ αισθητική στο χαμόγελο. Η ακριβής αποτύπωση των δοντιών με σύγχρονα υλικά και η ευρυσυτεχνία και η εμπειρία των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων με τα οποία συνεργάζεται το ιατρείο εγγυούνται το ‘αισθητικό’ αποτέλεσμα και εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και τη “μακροβιότητα” των αποκαταστάσεων.
Η κατασκευή μερικής ή ολικής οδοντοστοιχίας απαιτεί κι αυτή “τέχνη” και “μεράκι”. Η σχολαστική αποτύπωση των δοντιών και των ούλων και η με ακρίβεια μεταφορά των ‘μέτρων’ στο έμπειρο δίκτυο συνεργατών από οδοντοτεχνίτες είναι η αιτία που κατασκευάζουμε ‘οδοντοστοιχίες ολικές‘ και μερικές(“μηχανήματα”) που δείχνουν σαν “φυσικά δόντια” και όχι σαν κάτι ξένο στο “στόμα”.
Στόχος του δυναμικού του ιατρείου είναι να προσφέρει ένα υγιές χαμόγελο στον ασθενή αποδίδοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

... μετάβαση στη σελίδα επικοινωνίας

Δημοσίευση αυτού του άρθρου    

Χειρουργός Οδοντίατρος - Πτυχ. Πανεπιστημίου Αθηνών