Month Archive: February 2012

5 “λόγοι” για να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο

Έχετε “πονόδοντο” ; Δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα τον οδοντίατρό σας ; Μάθετε για ποιους λόγους η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τον περιοδικό τακτικό έλεγχο ή για έναν απλό καθαρισμό προλαμβάνει πολλά οδοντιατρικά προβλήματα συμβάλλει στην καλή υγεία του στόματος αλλά και στην διατήρηση της καλής “υγείας” του οργανισμού γενικά. Πρόληψη των νόσων των ούλων και Continue Reading...
περισσότερα

Η πιπίλα στα παιδιά | πότε κόβεται;

Η χρήση της πιπίλας από οδοντιατρικής απόψεως σύμφωνα με όλες τις μελέτες προτιμάται από τη χρήση του αντίχειρα ή δακτύλου για πιπίλισμα από το μωρό. Το πιπίλισμα του δακτύλου ξεκινά για πολλά παιδιά από την ενδομήτρια ζωή , πριν τη γέννηση, που αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί μια απαραίτητα κακή συνήθεια αλλά αντίθετα ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό. Continue Reading...
περισσότερα

Περιοδοντίτιδα | οι επιπτώσεις του καπνίσματος

Οι έρευνες που συσχετίζουν το κάπνισμα με την ταχύτητα εξέλιξης της περιοδοντικής νόσου είναι πολλές. Η περιοδοντική νόσος οδηγεί σταδιακά στην απώλεια στήριξης των δοντιών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κινητικότητα, η οποία βαθμιαία αυξάνεται και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών από το φραγμό. Η αντίληψη που επικρατεί ότι το κάπνισμα ελαττώνει Continue Reading...
περισσότερα

Αναισθησία δοντιών

Η θεραπευτική διαδικασία στον οδοντίατρο γίνεται με αναισθησία και με υλικά αναισθητικά νέα με πολύ καλές ιδιότητες και σχεδόν ανύπαρκτες αλλεργικές αντιδράσεις. Η ένεση πλέον έχει απλουστευθεί χάρη στη ανώδυνη τεχνική και τα νέα αναισθητικά υλικά που επιφέρουν πολύ σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή πλήρη αναισθησία της περιοχής και χαλάρωση του ασθενή. Ο φόβος του Continue Reading...
περισσότερα

Στόμα | κακοσμία, αναπνοή| διατροφή

Αν θέλετε να έχετε μια καλή αναπνοή μπορείτε να προσέξετε καταρχάς τη διατροφή σας. Ως γνωστόν το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καυτερά προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και με την υπερκατανάλωση τυροκομικών, παστών ψαριών, τροφίμων σε κονσέρβες και προπαρασκευασμένων φαγητών. Επίσης κάποια είδη αλλαντοποιείας, όπως λουκάνικα, μπέικον, χοιρινή πανσέτα, προσούτο που Continue Reading...
περισσότερα